Värmepump

17 Okt

Alternativ till värmepumpar


Värmepumpar har det senaste åren varit det som lanserats kraftigt för att vara kostnadseffektivt och miljövänligt. Värmepumpar finns i olika typer beroende på var de tar sin energi ifrån. Antingen tas energin från luften eller från marken. Från marken kan det vara ett borrhål eller grävt dike eller från en sjö. En värmepump levererar sedan varmt vatten eller varmluft. Värmepumparna har kommit för att stanna under lång tid och de utvecklas och blir mer effektiva och prispressade.

Effektivare värmepump

En värmepump sparar mycket energi i förhållande till direktverkande el och det har varit lätt att motivera övergång till värmepump.
Målsättning  på besparing av energi och därmed energikostnader har ständigt uppmärksammats. För att få en lägre kostnad och belastning på miljön så har flera företag kommit med kompletterande lösningar. Det finns två saker som är i fokus det ena är att använda sig av solfångare för produktion av varmvatten. En solfångare kan integreras med värmepumpen eller vara ett separat system för leverans av varmvatten. Det andra är en lösning som minskar kravet för eleverans från energibolagen genom att använda solceller för att få el till att driva en värmepump. Ett företag som ligger i framkant för att utnyttja solenergin är SolTech Energy som genom en smart design använder själva takets ytterbeklädnad till solfångare. Om man står inför att byta tak och lösa sin uppvärmning så är detta ett bra alternativ.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: